latinica  ћирилица
16/08/2024 |  10:47 ⇒ 10:50 | Аутор: Б92

Ентони: Србија и САД – једна од највећих утакмица

Кармело Ентони, прослављени амерички кошаркаш, дотакао се полуфиналне утакмице Србије и САД на Олимпијским играма у Паризу.
Кармело Ентони (фото: архива/EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Кармело Ентони (фото: архива/EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Мело је у свом подкасту "7pm in Brooklun" причао о чувеној прослави тројке Богдана Богдановића која је подигла доста прашине у америчким медијима, да би на крају рекао како је утакмица Србије и САД једна од највећих које је он уживо гледао.

- Вјероватно је једна од највећих утакмица на којима сам икада био. Чињеница. Као, највећа. Једна од њих - рекао је Мело.

Када је ријеч о Богдану и његовој прослави, велики број Американаца, готово читава јавност, тај гест је протумачила као исмијевање и непоштовање, међутим, Мело је знао да је Богдан само показивао љубав.

- Он (Богдан) је мој момак. Не, није било непоштовање. То је било у реалном времену, права ствар се дешавала. Свидјело ми се како игра, био сам у фазону "добар шут Богдане", "свиђа ми се то", "видим те"... Тако да је то било више поштовање - рекао је Мело. 

- Цијеним што сте стали на моју страну, али он је само показивао љубав. То је било дивљење. Ја сам, као навијач, хтио да му аплаудирам када је погодио оне тројке. Хтио сам да навијам, али опет, нисам могао да покажем емоцију - искрен је био Мело.

Ентони је један од најбољих кошаркаша у историји америчке репрезентације, има три олимпијска злата, други је најбољи стријелац националног тима, одмах иза Кевина Дурента, и држи рекорд по броју поена на једној утакмици репрезентације САД (37 поена против Нигерије 2012. године).