latinica  ћирилица
16/08/2024 |  10:50 | Аутор: СРНА

Стано: Приштина ризикује да остане без савезника

Портпарол Европске комисије Петер Стано рекао је да су ЕУ, САД, НАТО и Велика Британија јасно и недвосмислено поручили Приштини да слуша савезнике или ће, уколико то не буде случај, остати сама и напуштена.
ЕУ - Фото: РТРС
ЕУФото: РТРС

Коментаришући изјаву предсједника самопроглашеног Косова Вјосе Османи да су његове изјаве о отварању моста на Ибру расистичке, Стано је одговорио да ЕУ нема ништа ново да каже по питању отварања моста у Косовској Митровици, као ни на "насумичне коментаре".

- У интересу тзв. Косова је да слуша пријатеље и савезнике. У противмном, ризикује да буде остављено само - навео је Стано.

Он је за Танјуг рекао да је ЕУ савјетовала Приштину неколико пута да добро управљање значи да се допре до заједница на које утичу одређене одлуке и да се ангажује с њима.

- Бавити се питањем моста у оквиру дијалога уз подршку ЕУ значи разговарати о модалитетима имплементације споразума постигнутих о мосту, а не о новим споразумима. Заиста треба слушати и покушати разумијети једногласне добронамјерне савјете свих пријатеља и савезника - поручио је Стано.