latinica  ћирилица
16/08/2024 |  08:28 ⇒ 08:29 | Аутор: СРНА

На дужа путовања кретати рано ујутро или увече због велике врућине

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија без застоја и посебних ограничења, а возачима се савјетује максимално опрезна вожња и да због велике врућине на дужа путовања крећу рано ујутро или касно послије подне, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Ауто-пут - Фото: РТРС
Ауто-путФото: РТРС

На магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина измијењен је режим саобраћаја због санације пута. Саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком уз привремено постављену сигнализацију.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина, у кањону ријеке Бистрице, долазиће до повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 16.00 часова, и то два пута по пет до седам минута.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Бродар-Вишеград у тунелима "Цера три" и "Строгоник", Међеђа-Бродар у тунелу "Котва два", Добро Поље-Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене", у тунелу Трговишта на дионици Бродар-граница Републике Српске и Србије.

На дионици магистралног пута Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова успорено, једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два-Соколац, измијењен је режим саобраћаја.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћа се успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Минерски радови у току су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, на дионици Трново–Миљевина у кањону ријеке Бистрица.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, због реконструкције.

Ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це", од моста Руданка, укључујући мост до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Руданка-Добој.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ због санације на дионицама магистралних путева Витез-Травник и на улазу у Жепче измијењен је режим саобраћаја. Због изразито фреквентне дионице, на мјесту радова формирају се дуже колоне возила у оба смјера.

Минерски радови актуелни су до 16.00 часова на улазу у Босанску Крупу из правца Бихаћа, а обуставе су 15-минутне.

Санациони радови актуелни су на магистралним путевима Кладањ-Власеница, Прозор-Горњи ВакуФ/Ускопље, фоча-Устиколина и Олово-Семизовац.