latinica  ћирилица
13/08/2024 |  19:38 ⇒ 20:54 | Аутор: Независне

Дизни најавио пети наставак "Приче о играчкама" (ВИДЕО)

Из Дизнија су недавно на D23 Expou најавили много пројеката, укључујући и наставак анимираног филма једне од најпознатијих франшиза – Приче о играчкама (Toy Story).
Прича о играчкама (Фото: EPA-EFE/Marta Perez) -
Прича о играчкама (Фото: EPA-EFE/Marta Perez)

Ови анимирани филмови настају у сарадњи са Пиксаром, а обожаваоци франшизе ће на љето 2026. године гледати Причу о играчкама 5.

Како јављају страни медији, у овом наставку играчке ће се суочити са својом највећом егзистенцијалном пријетњом до сада, покушавајући да задрже своје мјесто у свијету и важност за своју дјецу у времену у ком пластичне играчке постају ствар прошлости.

Њихов највећи непријатељ биће технологија и опсједнутост дјеце њоме, као и све мањи интерес за играњем правим играчкама.

Овога пута редитељ четвртог наставка биће Пиксаров Ендру Стентон, најпознатији по раду на анимираним филмовима "Finding Nemo" WALL-E и "Finding Dory". Иако је Стентон укључен у "Причу о играчкама" од самог почетка франшизе, ово је први пут да ће имати улогу редитеља. До сада је био извршни продуцент и дизајнер ликова.

Многи одрасли и дјеца и након оволико година од првог филма из 1995, и даље воле ову франшизу. Осим што је зарадила милијарде долара, ова анимирана франшиза једна је од ријетких у којој више филмова има савршених 100 одсто на страници Rotten Tomatoes.

Први и други филм Приче о играчкама добили су одличне критике и остварили високи резултат, а исто је било и с трећим и четвртим филмом. Иако нису остварили савршених сто одсто, трећи филм је на Rotten Tomatoes добио 98, а четврти 97 одсто, што је и даље врло висок и импресиван резултат, преноси CdM.