latinica  ћирилица
13/08/2024 |  17:25 ⇒ 17:26 | Аутор: sputniknews.com

Дачић: Позив на убиство српских полицајаца злокобна пријетња српском народу

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић поручио је да је монструозна изјава приштинског политичара Бекима Хаџијуа којом позива на убиство српских полицајаца, злокобна најава са каквим терором и злом ће се односити према свим Србима, посебно онима који живе на тлу Косова и Метохије, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Најмонструозније величање тероризма и убиства српског полицајца, од стране Бекима Хаџијуа, је само доказ да мржња и насиље над свим што је српско нема граница - рекао је Дачић.

Он је додао да није изненађен позивом Хаџијуа на убијање српских полицајаца, чак ни тиме што је то јавно изговорио.

- Изненадио бих се једино ако таква монструозна изјава остане без реакције међународне заједнице и свих њених релевантних институција. Због ове изјаве Хаџију би морао да буде одмах ухапшен, али то се неће десити јер је то званична политика Приштине на коју међународна заједница ћути, а самим тим је одобрава - поручио је Дачић.

Он је нагласио да је држава Србија одговорна, да посвећено води политику мира и стабилности и да је одлучна у једном од најважнијих задатака сваке државе, а то је заштита грађана од тероризма и екстремизма.

- Припадници Министарства унутрашњих послова, заједно са осталим службама безбједности, не плаше се инфантилних изјава политичара аматера непостојеће државе и свом снагом ће се супротставити сваком покушају тероризма и заштитити своје грађане, своју државу и мир и стабилност наше отаџбине - изјавио је Дачић.

Како се наводи у саопштењу, посланик Демократске партије Косова Беким Хаџију, заједно са више хиљада грађана КиМ, присуствовао је у Доњој Клини сахрани Фатона Хајризија који је прије месец дана убио Николу Крсмановића, српског полицајца у Лозници.

Хаџију је послао језиву поруку да ће "сваки Албанац који убије српског полицајца" имати његово поштовање.