latinica  ћирилица
13/08/2024 |  16:32 ⇒ 16:43 | Аутор: СРНА

Организована шетња "Стазама Црне Краљице"

Туристичка организација општине Рибник организовала је данас промотивну шетњу "Стазама Црне краљице", с циљем упознавања природних љепота општине Рибник и древне легенде о овој краљици која је наводно владала овим крајевима у средњем вијеку.
Промотивна шетња "Стазама Црне краљице" - Фото: СРНА
Промотивна шетња "Стазама Црне краљице"Фото: СРНА

У шетњи "Стазама Црне краљице" учествовали су представници туристичких организација Републике Српске и Рибника, туристи из Србије, те мјештани ове и сусједних општина.

Након шетње, која је организована у оквиру пројекта брендирање Црне краљице као локалне туристичке понуде, представљен је и "Мени Црне краљице" у сеоском домаћинству Симетић.

Директор Туристичке организације Рибник Свјетлана Елез рекла је да је једна стаза дуга око два километра и води до видиковца Окомољак, који пружа величанствен поглед на кањон ријеке Сане, а дужина друге стазе је око три километра и она води до видиковца Сколовача.

- Стазе су добро обиљежене и лако се прате, те су погодне за све љубитеље природе, без обзира на физичку кондицију. На видиковцу Окомољак налази се фото-рам са мотивом Црне краљице, гдје туристи могу да направе личну разгледницу - изјавила је новинарима Елезова.

Она је рекла да највећу захвалност за реализацију пројекта дугују начелнику општине, као и Туристичкој организацији Српске која је у потпуности подржала пројекат брендирање Црне крањице као локалне туристичке понуде.

Промоцији "Менија Црне краљице" присустовали су директор Туристичке организације Српске Костадин Васић, начелник општине Рибник Небојша Караћ, представници туристичких агенација, локалних угоститеља, те Занатске пиваре из Мркоњић Града.

Васић је захвалио вриједним људима који живе на овом подручју и успијевају да покажу све туристичке потенцијале.

Караћ је нагласио да општина пружа пуну подршку овом пројекту, као и свим људима који су укључени и улажу труд у реализацију пројекта.

Власник Занатске пиваре "Варцар" из Мркоњић Града Југослав Жупић рекао је да су се радо одазвали позиву да учествују у овом програму гдје представљају своје домаће црно пиво, које садржи есенцију трњина из кањона ријеке Сане, а које се нашло на "Менију Црне краљице".

У оквиру презентације пројекта приказан је и промотивни филм о Црној краљици.

Организатор догађаја је Туристичка организација општине Рибник.