latinica  ћирилица
13/08/2024 |  16:17 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Нинковић: Чудић и ја нећемо присуствовати сједници Скупштина града (ВИДЕО)

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је данас у Бањалуци да неће присуствовати сједници Скупштине града коју је за сутра сазвао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.
Љубо Нинковић - Фото: РТРС
Љубо НинковићФото: РТРС

Нинковић је на конференцији за новинаре у Градској управи рекао да сједници неће присуствовати ни потпредсједник Скупштине града Саша Чудић, као ни коалициони партнери, а разлог је првих 30 тачака које су тичу измјене регулационих планова.

- Покушава да закаже сједницу која се односи на регулационе планове. Тај човјек више нема никакву идеју, видио је да нема ни средстава да заврши започете пројекте - истакао је Нинковић.

Како додаје, кроз Мишин Хан и Поткозарје тече гејзир, а људи немају воду.

 

Нинковић је рекао да градоначелнику и Градској управи треба 10 милиона КМ кредита, али не како би ријешили проблем, већ да би "финансирали свој лоповлук".

Он је рекао да је улазак републичких инспектора у бањалучки "Водовод" још један доказ о начину како се ради и шта се тамо дешава.

- Чим су они ушли у ту фирму, питање је шта се збива са Водоводом. Немамо никакве информације од надлежних особа Водовода - рекао је Нинковић.

Једна од тачака која се требала наћи на дневном реду такође на приједлог градоначелника је и изједначавање субвенција јавних и приватних вртића.