latinica  ћирилица
13/08/2024 |  15:17 ⇒ 15:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Свјетска премијера филма "Осми путник: Ромул" одржана у Холивуду (ВИДЕО)

У Граумановом кинеском театру на Холивудском булевару славних одржана је свјетска премијера предстојећег биоскопског наслова "Осми путник: Ромул", наставка култне филмске приче, саопштили су дистрибутери.
Феде Алварез (Фото: EPA-EFE/Marta Perez) -
Феде Алварез (Фото: EPA-EFE/Marta Perez)

Косценариста и редитељ Феде Алварез и уважени продуцент Ридли Скот, од кога је све и почело када је први филм "Осми путник" снимљен давне 1979. године, присуствовали су америчкој премијери филма, а на црвеном тепиху придружила им се млада глумачка екипа међу којима Изабела Мерсед, Арчи Рено, Спајк Фема и други.

Прошло је више од 40 година када је настао први наслов успостављене култне франшизе, а Ридли Скот, некада у улози редитеља, а сада у улози продуцента филма, иако ријетко присутан на црвеном тепиху за The Hollywood Reporter истиче да је био импресиониран новим хорор остварењем који му је Алварез повјерио да први погледа и подијели утиске.

Истиче да је сачувана динамика која је јако важна за овакву врсту филма, а наводи и да је добар одабир редитеља, јер свако мора бити квалификован и да се овакви филмови не дају почетницима.

Прича прати групу младих свемирских колонизатора који се, док претражује напуштену станицу суочавају лицем у лице са застрашујућим обликом живота у универзуму, а редитељ Феде Алварез, познат по хорор насловима од којих и филм "Не диши" и "Зли мртви", још у интервјуу за британски Тотал Филм навео је да прича алудира на мит о Ромулу и Рему.

Подсјетимо, посљедњи наслов "Осми путник: Ромул", дио је франшизе о људима и ванземаљцима која је поставила стандарде за научнофантастични жанр и сада се враћа старим коријенима смјештајући радњу филма двадесет година након првог дијела.

Неколико предходних наслова режирала су свјетска имена, укључујући Џејмса Камерона, Дејвида Финчера, Жан Пјера Женеа, од којих су прва два награђена златном статуом Оскара, а најновији Алварезов наслов очекује нас у биоскопима већ од четвртка, 15. августа.