latinica  ћирилица
13/08/2024 |  11:33 ⇒ 11:33 | Аутор: РТРС

Вучић: Пријатељски однос Сија према Србији дао снажан замах нашем напретку

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас са државном савјетницом Државног савјета Народне Републике Кине Шен Јићин и том приликом је оцијенио да је пријатељски однос предсједника Кине Си Ђинпинга према Србији дао снажан замах Србији на путу општег брзог напретка.
Александар Вучић и Шен Јићин (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Александар Вучић и Шен Јићин (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Одличан, садржајан и пријатељски састанак са уваженом саговорницом о најважнијим питањима билатералних односа са НР Кином, као и о конкретним активностима у области развоја спорта, спортске инфраструктуре, културне сарадње и међусобне подршке у организовању међународних спортских догађаја - написао је Вучић на својој Инстаграм страници.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Навео је да је честитао Кини на освојеној 91 олимпијској медаљи и истакао да такав успјех више него јасно говори о пажњи коју ова велика земља поклања спорту, улагањима у таленте и његовању такмичарског и здравог духа, прије свега код младих људи.

Додао је да је поновио огромну захвалност предсједнику Кине Ђинпингу и кинеском руководству на томе што је ученицима и студентима из Србије дата могућност да бораве у Кини у оквиру програма Међународне културне размјене младих и истакао да је то најбољи начин за наставак традиције његовања челичног пријатељства између двије земље.

- Државна савјетница ми је пренијела срдачне поздраве предсједника Си Ђинпинга, а ја сам искористио прилику да поздраве узвратим, нагласивши да је управо пријатељски однос предсједника велике Кине према Србији дао снажан замах нашој земљи на путу општег брзог напретка, на чему смо му бескрајно захвални - навео је Вучић.