latinica  ћирилица
13/08/2024 |  09:37 ⇒ 09:38 | Аутор: СРНА

Фестивал фолклора "Лицидерско срце" у петак у Андрићграду

Вишеград ће у петак, 16. августа, бити домаћин Међународног дјечијег фестивала фолклора "Лицидерско срце" који ће окупити 1.100 учесника из 12 земаља.
Андрићград - Фото: РТРС
АндрићградФото: РТРС

На фестивалу учествују млади из Еквадора, Боливије, Словачке, Чешке, Бугарске, Кине, Бурундија, Туниса, Молдавије, Грчке, Републике Српске и Србије.

Републику Српску ће ове године на фестивалу представљати културно-умјетничка друштва "Семберија" из Бијељине, "Пелагић" из Бањалуке и "Краљ Петар Први Ујединитељ" из Вишеграда.

У Општинској управи Вишеград речено је да ће манифестацији у Андрићграду присуствовати и министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Биће одржана и промоција монографије "Тајна лицидерског срца".

Свечани дефиле учесника почеће у 18.30 часова и кретаће се од моста Мехмед-паше Соколовића, Улицом краља Петра Првог до Андрићграда, гдје ће у 19.00 часова бити одржан фестивал фолклора.

Свечано отварање Фестивала је у четвртак, 15. августа, у 20.00 часова на Тргу партизана у Ужицу.

Фестивал "Лицидерско срце" трајаће до понедељка, 19. августа, а одржава се у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду.

Фестивал организује Удружење грађана ЕРА из Ужица, а суорганизатори су Представништво Републике Српске у Србији, град Ужице и општина Чајетина, уз подршку Министарства правде и Министарство културе Србије.