latinica  ћирилица
12/08/2024 |  22:22 | Аутор: РТС

Ђоковић: Ови моменти се памте читавог живота, поносно носим злато које сам освојио за Србију

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, и освајач златне медаље на Олимпијским играма, изјавио је на дочеку на балкону Старог двора да су ово моменти који се памте читавог живота и да сада поносно носи злато које је освојио за Србију.
Новак Ђоковић на дочеку олимпијаца (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Новак Ђоковић на дочеку олимпијаца (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

За Ђоковића, олимпијског шампиона из Париза, али и остале освајаче медаља за Србију на Олимпијским играма, организован је свечани дочек на балкону Старог двора.

- Имао сам привилегију и част да будем на овом балкону више пута у каријери, али је љепше кад олимпијске медаље славите са најбољим српским спортистима који су срце дали за Србију, и који се непрестано боре да обрадују нацију. Овдје има много младих људи, много сам им захвалан у име свих спортиста, осјећамо њихову енергију и подршку. Ово су моменти који се памте читавог живота, за мене је остварење сна сваки пут кад крочим на ову терасу - рекао је Ђоковић.

Он је прије Париза на Олимпијским играма имао освојену бронзану медаљу у Пекингу, испадао је три пута у полуфиналу, а 2016. године у Рију учешће је завршио у првом колу.

- Дуго очекивано злато послије бронзе коју сам освојио у Пекингу на свом првом учешћу на Играма. Послије тога сам учествовао три пута, два пута сам испадао у полуфиналима... Имам 37 година, дошао сам без трофеја, имао сам повреду, многи су доводили у питање квалитет тениса који сам играо посљедњих мјесеци. Мало људи ме је сматрало за фаворита, али сам вјеровао јер сам знао да је ово можда и посљедња шанса да освојим злато. Одиграо сам један од најбољих турнира, осјећао сам подршку народа, имао сам одговорност да запнем још више. Без лажне скромности, ово је највећи успјех у мојој каријери и са поносом носим злато које сам освојио за Србију - закључио је Ђоковић.