latinica  ћирилица
12/08/2024 |  20:11 ⇒ 22:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Маљковић: Париз је био празник српског спорта, били смо бољи од много већих земаља

Предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић изјавио је вечерас да је Париз током Олимпијаде био празник српског спорта и да је Србија била боља од много већих држава и многољуднијих сила.
Божидар Маљковић (Фото: EPA/ARMANDO BABANI) -
Божидар Маљковић (Фото: EPA/ARMANDO BABANI)

- Ово је велики успјех за земљу величине и финансијске моћи као што је Србија. Сврстани смо по генералном билансу у 15 одсто најуспјешнијих земаља свијета, испред великих сила - рекао је Маљковић на свечаном пријему које је за учеснике Олимпијских игара и чланове њихових стручних штабова уприличио предсједник Србије Александар Вучић у згради Генералног секретаријата предсједника на Андрићевом венцу.

Он је истакао да је Србија могла да постигне и већи успјех и нагласио да се у будућности мора улагати у едукацију спортског кадра.

- Један тежак посао је пред нама, не можемо све да гледамо кроз вриједности једне Шпановићке, Новака Ђоковића и осталих. Сви би морали да урадимо реконструкцију свог спорта да едукујемо тренере - рекао је Маљковић.

Пријему су вечерас присуствовали сви српски спортисти који су учествовали на Олимпијади, међу којима и освајачи златних медаља, тенисер Новак Ђоковић, ватерполисти и стријелци Зорана Аруновић и Дамир Микец, освајач сребрне медаље у теквондоу Александра Перишић и "бронзани" кошаркаши.