latinica  ћирилица
12/08/2024 |  20:02 ⇒ 22:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Цијела земља је поносна на олимпијце, направили сте побједнике од сваког од нас (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је вечерас српским спортистима на успјеху на Олимпијским играма у Паризу и истакао да је цијела земља поносна на њих и да се захваљујући њиховим успјесима попела на сам врх.
Александар Вучић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Александар Вучић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Вучић је на почетку обраћања истакао да је обављати дужност предсједника најчаснија дужност, да има и безброј проблема, али и да има најљепших тренутака, а ово је, каже, један од њих.

- Има и најљепших тренутака које никада нећете заборавити. Ово је један од тих и данас је најлакши посао на свијету - рекао је Вучић и честитао побједе и медаље и захвалио спортистима на томе што су свој лични успјех подијелили са свима нама.

Како је рекао, читава земља, седам милиона људи, не само да су осетили понос и радост, већ су се, захваљујући овим успјесима, попели на сам врх.

- Направили сте прваке побједнике од сваког од нас. Убиједили сте нас да можемо, учинили нас бољим и од противника и од нас самих. Помогли сте нам да вјерујемо да можемо све и да за нас не постоје немогуће мисије и нерјешиви задаци. Сваки грађанин ове земље данас, захваљујући вама, носи медаљу - рекао је Вучић.
Захвалио је Новаку Ђоковићу, кошаркашима...

- И хоћу да се захвалим кошаркашима који су били бољи од вјероватно, иако су се они исмијевали или подсмјехивали изјави нашег селектора Пешића говорећи колико је био бољи тим из 1992. године од овог, није био бољи. И ви сте побиједили тај тим де факто уз једну невјероватну енергију, невјероватну игру и честитам вам на томе. И не разумијете колико сте учинили за нашу земљу, не само у Европи, већ и у САД гдје су сви гледали тај пренос тог меча - рекао је Вучић.

Како је додао, углед Србије је данас невјероватно већи од онога какав је био до јуче.

- Бескрајно хвала Зорану и Дамиру, Александри који су нас обрадовали медаљама у појединачним конкуренцијама и омогућили да будемо најуспјешнија земља у региону, да будемо шампиони овдје на подручју на којем живимо. А што се ватерполиста тиче, не знам шта да вам кажем, неку сте чудну одбрану играли у посљедње три-четири утакмице - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је поносан на то што је држава учинила за спортисте.

- Је л' смо ли могли боље и више, нема никакве сумње. Вјероватно и да смо морали. Али смо такође дали све што смо у овом тренутку могли, а у будућности ћемо гледати да то буде више. И од синоћ, од данас, кренуле су припреме за Лос Анђелес. То Новаче важи и за вас. Ми смо сигурни из Лос Анђелеса за још једно злато, ма колико они говорили да ви не можете. Говорили су да не можете ни у Паризу. Говорили су да не можете ни прије тога да освајате све грен слемове које сте освојили. А сада видимо да можете - подвукао је Вучић.