latinica  ћирилица
12/08/2024 |  19:52 ⇒ 23:19 | Аутор: РТРС

Свечано дочекани српски олимпијци испред Старог двора у Београду (ФОТО)

Испред платоа Старог двора у Београду уприличен је свечани дочек српских освајача олимпијских медаља.
Дочек олимпијаца (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Дочек олимпијаца (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Са балкона Старог двора обратили су се освајачи медаља, златни ватерполисти и стријелци Зорана Аруновић и Дамир Микец, освајачица сребрне медаље у теквондоу Александра Перишић, бронзани кошаркаши, као и освајач златне медаље у тенису Новак Ђоковић.

Дочек олимпијаца (Фото: ТАЊУГ/ РАДЕ ПРЕЛИЋ/ бг)

Најбољи дефанзивни кошаркаш ОИ Алекса Аврамовић истакао је да за овакав дочек вриједи живјети.

- Хвала вам пуно што сте дошли да нас поздравите. Једни другима смо били инспирација, били смо подршка свих ових дана током којих смо били заједно у Паризу. Хвала вам пуно. Пет медаља је само круна свега што смо градили свих ових година. Хвала вам пуно и живјела Србија. Слава Богу - рекао је Аврамовић.

Дочек олимпијаца (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Сребрна таеквондисткиња Александра Перишић, обратила се навијачима.

- Добро вече Београде и Србијо. Хвала свима који су дошли у оволиком броју, пуно нам је срце што сте овдје. Хвала што сте били ту кад је било тешко и кад смо губили вољу, хвала вам што сте нам дали вјетар у леђа и снагу да све издржимо. Живјела Србија - рекла је Перишићева.

Дочек олимпијаца (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Златни српски пар Зорана Аруновић-Дамир Микец поздрављен је овацијама.

- Вечерас је званично затварање Олимпијксих игара у Београду јер сам ја коначно дошао кући - нашалио се Микец.

Истакао је да је велика част представљати своју земљу на највећој спортској смотри.

- Хвала вам свима на подршци, заиста ми је драго што смо обрадовали све вас најсјанијом медаљом - рекао је Микец и предао микрофон Зорани Аруновић, која је такође навијачима захвалила на подршци.

- Осјетили смо подршку свакога од вас у сваком тренутку. Хвала вам што сте вјеровали у нас онда када можда ми нисмо довољно вјеровали у нас. Ово није само наша медаља, ово је медаља свакога под вас - нагласила је Аруновићева и са колегом запјевала "Ја те волим Србијом".

Дочек олимпијаца (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић и капитен Никола Јакшић обратили су се навијачима.

- Људи, не знам шта бих вам рекао, овај моменат овдје, због њега се све исплати. Хвала вам пуно, хвала вам на свему, хвала што сте овдје у оволиком броју. Захваљујем се у име екипе и надам се да ћемо поново моћи да вас обрадујемо - рекао је Јакшић.

Стевановић је изјавио да му је теже било да изађе пред навијаче него да се бори за медаљу.

- Теже је овдје изаћи пред вас него играти полуфинале и финале Олимпијских игара. Док смо гледали снимке како сте се нервирали и како сте навијали... Ово је златније и од златне медаље - рекао је селектор Урош Стевановић.

Дочек олимпијаца Ђоковић и Јокић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Најбољи тенисер свих времена и освајач златне медаље у Паризу Новак Ђоковић, захвалио се многобројним навијачима на подршци.

- Добро вече, свима, добро вече Београде, Србијо. Хвала свима што сте дошли у оволиком броју. Ово је невјероватно. Имао сам ту част и задовољство да будем на овом балкону више пута, али сваки пут ме све више изненађујете и инспиришете, сваког од нас на тераси. Мислим да нисте свјесни колико дајете снаге, подстријек, да изађемо овдје пред вас. Ово је најљепши осјећај који спортиста из Србије може да доживи. Живјела Србија - нагласио је Ђоковић.