latinica  ћирилица
12/08/2024 |  19:17 ⇒ 21:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић са учесницима Олимпијских игара и члановима њихових стручних штабова

Предсједник Србије Александар Вучић примио је вечерас учеснике Олимпијских игара и чланове њихових стручних штабова у згради Генералног секретаријата предсједника на Андрићевом венцу.
Српски олимпијци на пријему код предсједника Србије (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg -
Српски олимпијци на пријему код предсједника Србије (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

На пријему су и освајачи златних медаља, тенисер Новак Ђоковић, ватерполисти и стријелци Зорана Аруновић и Дамир Микец, као и освајач сребрне медаље у теквондоу Александра Перишић и "бронзани" кошаркаши.

Ђоковић је у Предсједништво дошао у пратњи Виктора Троицког, који му је био тренер на Олимпијским играма у Паризу.

- Сваки грађанин Србије захваљујући нашим олимпијцима данас носи медаљу, захвалан сам на томе што сте овој земљи омогућили радост и побједу и што се цијела земља захваљујући вама попела на сам врх. Све награде олимпијцима су исплаћене, сутра ујутру још кошаркашима, то је обавеза државе, а знамо да оно што радите није имало и никада неће имати цијену - рекао је Вучић.

Поред предсједника Србије очекује се да се на пријему обрати и предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, капитен ватерполо репрезентације Србије Никола Јакшић.

Након тога биће уручен поклон предсједнику Републике.

Освајачима олимпијских медаља биће приређен свечани дочек испред Старог двора у Београду у 20 часова, а грађанима ће се обратити златни ватерполисти и стријелци Зорана Аруновић и Дамир Микец.

Српски тим је на Олимпијским играма бројао је 115 спортиста, који су освојили пет медаља.

Српски такмичари били су присутни и на свечаној церемонији затварања Олимпијских игара синоћ у Паризу, на којој су заставу носили Аруновићева и Микец.