latinica  ћирилица
12/08/2024 |  19:09 ⇒ 21:49 | Аутор: РТРС

Каран: Свуда у свијету народ се уједињује око елементарних непогода и ту нема мјеста политици (ВИДЕО)

Све досадашње елементарне непогоде које су погодиле Републику Српску, изнова и изнова нас упозоравају да морамо јачати капацитете и ресурсе да би могли сами да одговоримо у оваквим и сличним ситуацијама, изјавио је министар унутрашњих послова Српске Синиша Каран.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

Каран је нагласио да се свуда у свијету народ уједињује око елементарних непогода и да ту нема мјеста политици.

- На жалост, у овој несретној БиХ владају нефункционалне институције што је најгоре за сваку земљу. На овом пожару се показало да БиХ није функционална земља. Елементарне непогоде су безбједносни елементи гдје држава мора одмах показати све своје капацитете без обзира на баријере, политике и обрачуне - рекао је Каран.

Он је додао да су министри спољних послова и одбране у Савјету министара Елмедин Конаковић и Зукан Хелез злоупотријебили овлаштења и да њихов потез прераста у фазу кривичног дјела.

- Умјесто да се захвале Србији и српском народу што су уступили хеликоптер за гашење пожара и да се пожар угаси још јуче, они играју политичку игру. Позивам их да престану са угрожавањем људских живота и ресурса. То нису само бошњачки ресурси, већ ресурси сва три конститутивна народа у БиХ - изјавио је Каран.

Он је додао да у овом тренутку Србија још увијек чува у приправности хеликоптер и све своје ресурсе како би их ставили на располагање БиХ.