latinica  ћирилица
12/08/2024 |  15:39 ⇒ 21:43 | Аутор: РТРС

Приједор објавио Правилник за реализацију пројекта "Подршка подизању пластеника" (ВИДЕО)

Град Приједор објавио је Правилник за реализацију пројекта "Подршка подизању пластеника" и расписао позив за додјелу.
Пластеник - Фото: РТРС
ПластеникФото: РТРС

Ове године планирана је подјела 60 пластеника.

Пројекат "Подршке подизању пластеника" на подручју Приједора покренут је прошле године, када је пластеник добила и Кристина Јањић, незапослена мајка петоро дјеце.

- Ријеч је о пластенциима површине 40 квадрата који су се дијелили, било је категорије по којима су ишли пластеници, тако да сам узела исто и ја предала, као незапослени родитељ - рекла је Кристина Јањић из Средње Ламовите код Приједора.

Јањићи данас увелико беру плодове из пластеника који им је растеретио кућни буџет. Поврће су и раније узгајали, али због климатских услова, приноси су били лоши.

- Значило је пуно, зато што првенствено ми смо узгајали до сада на отвореном, али то је све било, узгојите или вам киша уништи, или сунце, или вако или онако, углавном није се могло убрати ништа - додала је Јањићева.

Овогодишњи јавни позив подразумијева подјелу 60 пластеника, површине 40 метара квадратних, за шта је из буџета Града издвојено 30 хиљада марака. Право учешћа имају незапослена лица која имају пребивалиште и обављају пољопривредну производњу у руралним подручјима града.

- Узимајућуи у обзир чињеницу да су негативни ефекти климатских промјена све израженији, сматрамо да ћемо са овом мјером помоћи социјално угроженим категоријама становништва да олакшају себи егзистенцију, да им обезбиједимо колико-толико боље услове живљења - итакао је начелник Одјељења за пољопивредну и рурални развој ГУ Приједор, Жарко Тубин

Рок за подношење захтјева је 28. август, а све додатне информације, заинтересовани могу добити у просторијама Одјељења за пољопривреду и рурални развој.