latinica  ћирилица
12/08/2024 |  13:27 ⇒ 14:50 | Аутор: РТС

Ватерполисти Србије: Најавили смо злато и освојили га (ВИДЕО)

Ватерполо репрезентација Србије која је освојила златну медаљу на Олимпијским играма стигла је у Београд гдје на аеродрому "Никола Тесла" одржала конференцију за новинаре.
Ватерполо репрезентација Србије (фото: TANJUG/JADRANKA ILIĆ) -
Ватерполо репрезентација Србије (фото: TANJUG/JADRANKA ILIĆ)

Селектор Србије Урош Стевановић рекао је да су најавили злато и да су га освојили.

- Не знам ко нас је отписао. Ми сигурно нисмо били отписани и отишли смо по злато као што смо и најавили. Тражио сам момцима да не читају коментаре и медије и рекао сам им да смо ми ти који креирамо наше мишљење. Хвала Богу што је наградио наш рад и желео бих да се захвалим цијелом стручном штабу и свима који су нам помогли. Захвалио бих и момцима који су трпјели нас и желим да им честитам јер су побиједили себе - рекао је Стевановић на конференцији за новинаре.

Јакшић: Успјели смо да испратимо већину наших спортиста

- Нисмо много излазили из села, али смо пратили преко телевизије и навијали смо јако. Испратили смо већину српских спортиста, али сумњамо да су чули како смо навијали - нашалио се српски ватерполиста Никола Јакшић.

Мандићевих најљепших годину дана каријере

Најбољи стријелац турнира Душан Мандић се осврнуо на феноменалну клупску и репрезентативну сезону, гдје је освојио Лигу шампиона и олимпијско злато.

- Невероватно. Посљедња година на клупском и репрезентативном нивоу је нестварна. Кад верујеш у себе и кад си искрен и ситрајан, тај пут те води до злата, као што је мене - рекао је Мандић.

Мандић: Ђоковић нам је много помогао да се подигенмо након пораза од Аустралије

- Турнир је био јако дугачак и било је доста успона и падова. Пораз од Аустралије нас је погодио јер нисмо личили на себе, али нас је то вејроватно и испровоцирало. Захвалио бих се и Новаку Ђоковићу који је након те утакмице дошао у собу код нас и одржао један јако искрен говор из срца, а његова порука је дошла до нас и мотивисала нас. Значило нам је и што је он успио да дође до злата - рекао је Мандић.

Јакшић о побједоносном голу против Грчке

Капитен Никола Јакшић је донио својим голом побједу против Грчке у четвртфиналу.

- Дефинитивно најтежа утакмица. Баријера коју смо морали да пређемо. Награда послије свега што смо прошли, само ми знамо кроз шта смо прошли, даље је све ишло на боље - рекао је Јакшић.

Стевановић: Побједа над Грчком је била пресудна

- Једина екипа коју нисам желео да видим је Грчка која нам иначе не одговара. Међутим, спремили смо се овог лета и за њих и за Америку и Хрватску који играју јако слично. Играли смо одличну одбрану и намјестило се да играмо са сличним екипима. Успјели смо да се спремимо и победа против Грчке нам је дала дозу самопоуздања - додао је Стевановић.

Ћук: Све је плански рађено

Милош Ћук је навео да је раст екипе из меча у меч био исправан план

- Све је плански рађено до последњег дана, једино смо против Аустралије промашили. Наша репрезентација годинама уназад има тешку групну фазу, никад тад нисмо били на најјачем нивоу. Испало је као добар рецепт. Видјели сте у финалу, било је онако како смо ми хтјели да изгледа - рекао је Ћук.

Сава Ранђеловић је међу онима са све три олимпијске златне медаље. Одговорио је да ли може да се очекује и његов ангажман на путу ка четвртом злату.

- Ми смо ту, да ли ћемо бити довољно добри да нас позове селектор, видјећемо - рекао је Ранђеловић.