latinica  ћирилица
11/08/2024 |  17:07 ⇒ 17:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Ватерполисти Србије: Вјеровали смо у нас када нико није вјеровао

Капитен ватерполиста Србије Никола Јакшић рекао је да је поносан на саиграче послије освајања златне медаље на Олимпијским играма у Паризу.
Ватерполисти Србије (фото:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI) -
Ватерполисти Србије (фото:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

Ватерполисти Србије су освојили злато на ОИ, пошто су данас у финалу побиједили Хрватску резултатом 13:11.

- Прво бих честитао екипи Хрватске на борби, коју су показали. Заслужено су ушли у финале. Поносан сам на све играче и на ово што смо прошли у посљедње двије и по године. Само смо ми и наши најближи вјеровали у ово. Свака нам част за све што смо урадили. Мени је треће злато заредом, не могу да објасним све емоције. Срећа, исцрпљеност, узбуђење... - рекао је Јакшић послије меча за РТС.

Ватерполисти Србије су трећи пут узастопно освојили златну медаљу на ОИ.

- Успјели смо да се дигнемо из утакмице у утакмицу, она побједа против Грчке нам је дала вјетар у леђа да пробијемо баријеру. Свака част момцима - рекао је капитен Србије и додао:

- Памти се да смо освојили злато, да смо се заједно држали. Само ми знамо како смо вјеровали.

Ватерполиста Србије Сава Ранђеловић рекао је да је његов тим заслужено освојио златну медаљу.

- Послије оног у групи гдје смо неочекивано изгубили од Аустралије, дигли смо се, кренули да играмо боље, као у Рију смо кренули да мељемо и освојили смо ОИ - рекао је Ранђеловић новинарима у Паризу.

Он је имао посебну поруку за породице ватерполиста.

- Ова атмосфера је сан снова сваког играча, а то је да игра пред 18.000 људи. Небитно да ли је финална утакмица или било која друга, сваки пут су трибине биле испуњене до посљедњег мјеста, породице су биле ту да тренутак буде још слађи. Давали су нам додатну подршку све вријеме. Хвала им на томе, хвала нашим супругама које су двије године трпјеле да смо одсутни и тако даље. Ово је њихова заслуга, немам ријечи, честитам свима, стручном штабу на невјероватном успјеху - додао је Ранђеловић.

Он је истакао да је екипа вјеровала да може да оствари добар резултат на ОИ.

- Вјеровали смо да можемо. Знали смо шта смо прошли да бисмо дошли до овдје. Знали смо да када кликне да ће све бити како треба - додао је Ранђеловић.

Спортистима Србије, који су освојили медаље на ОИ, биће у уторак организован свечани дочек.

- Нисмо свјесни и надам се да ће нас дочекати како доликује, пошто када смо одлазили није баш било тако. Надам се да ће то бити како треба - закључио је Ранђеловић.

Голман ватерполо репрезентације Србије Радослав Филиповић рекао је да је цијела екипа вјеровала од почетка и да су сви знали смо да не могу да изгубе финале.

- Нисам хтио да причам, да не малеришем. Као тим смо били најбољи на сијвету, то је најбитније. Морао сам да им вратим за Свјетско првенство у Дохи и оне срамотне двије одбране. Нисам свјестан још успјеха - рекао је је Филиповић.

Додао је да му се свиђа надимак "министар одбране".

Истакао је да је екипа знала да не може да изгуби.

- Ушли смо растререћено, играли за нашу душу и од првог до посљедњег смо знали да не можемо да изгубимо. Ушли смо без притиска, Србија од 2012. није изгубила ниједно финале. Вјеровали смо од почетка - закључио је Филиповић

Српски ватерполиста Никола Дедовић рекао је да су он и његови саиграчи радили јако и да су вјеровали у себе кад нико није вјеровао у њих.

- Код нас нема ништа ново, све по старом. Радили смо јако, вјеровали смо у себе кад нико није вјеровао. А много пута није нико вјеровао - рекао је Дедовић за Радио телевизију Србије.

Честитао је Хрватској и Америци на медаљама и подвукао да се екипа већ окреће наредним обавезама.

- Нема времена за губљење. Не читамо шта се пише, не бавимо се тиме. Створила се нека слика као да није добро, а у ствари све иде по протоколу. Прво нам је било битно да прођемо групу, а онда ове утакмице нокаут фазе - закључио је Дедовић.

Ватерполиста Страхиња Рашовић рекао је да је његов тим заслужено освојио златну медаљу.

- Осјећамо се као богови. Три медаље, три злата. Мислим да је свако на свој начин спектакуларно доживио, то је круна каријере, пред 15.000 до 20.000 људи, то је нешто што ћемо памтити. Присуствовали смо нечем највећем у ватерполу, памтићемо то довијека. Нашој екипи све честитке, шта смо прошли то је невјероватно - рекао је Рашовић новинарима у Паризу.

Он је честитао селекцији Хрватске на сребрној медаљи, као и репрезентацији САД, која је освојила бронзу.

- Ми смо изашли као побједници, прави смо шампиони, не волим никад да се хвалимо. Али овог пута морам да кажем да смо шампиони, прави витезови, шта год... назовите нас како год хоћете. Хвала свима на подршци. Хвала и свим спортистима који су нас подржавали, хвала Новаку Ђоковићу који је дошао код нас послије пораза од Аустралије, то нам је била таква инјекција једна. Хвала нама међусобно који смо били тим, остали смо то до краја - навео је Рашовић.