latinica  ћирилица
11/08/2024 |  15:40 | Аутор: СРНА

Граорац: Централно спомен-обиљежје у Бањалуци мора бити мјесто окупљања, а не подјела

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац изјавила је Срни да централно спомен-обиљежје у Бањалуци треба да буде мјесто заједничког окупљања, а не подјела.
Исидора Граорац - Фото: РТРС
Исидора ГраорацФото: РТРС

Говорећи о могућим датумима за званично откривање спомен-обиљежја, Граорчева сматра да се на овој споменик чекало 30 година, те да датум његовог откривања не смије бити исполитизован.

- Треба овај посао завршити на начин да све стране буду задовољне, посебно породице погинулих, јер се спомен-обиљежје гради у част и помен њихових најмилијих који су своје животе дали за Српску - рекла је Граорчева.

Према њеним ријечима, то треба да буде мјесто према којем ћемо се односити с поштовањем.

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак изјавио је раније Срни да централно спомен-обиљежје у Бањалуци ни у којем случају не смије постати предмет политизације, те стога предлаже да буде откривено 9. јануара, на Дан Републике.

- Апсолутно су неприхватљиве незваничне најаве да ће централно спомен-обиљежје бити отворено у току кампање. Пали борци, њихови потомци, породице и саборци не заслужују да постану предмет дневнополитичких превирања, а посебно не заслужују да се на њима прикупљају никад јефтинији политички поени у самој кампањи - поручио је лидер СПС-а.