latinica  ћирилица
11/08/2024 |  13:04 ⇒ 15:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркаши Србије допутовали у Београд; Пешић: Велика срећа и понос (ВИДЕО)

Кошаркашка репрезентације Србије допутовала је данас у Београд, након освојене бронзане медаље на Олимпијским играма у Паризу.
Светислав Пешић, Богдан Богдановић и Огњен Добрић (фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ) -
Светислав Пешић, Богдан Богдановић и Огњен Добрић (фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ)

Светислав Пешић селектор кошаркашке репрезентације Србије, захвалио се на подршци коју су имали од навијача и од људи који стварно познају и воле кошарку.

- Желим да се захвалим играчима, Богдану као капитену, нема великог резултата без заједничког пута према том резултату. Тај пут није увијек био лаган, потребно је пуно одрицања, наилази се на пуно препрека да би се стигло до циља. Ми не говоримо о атмосфери него о једном заједничком путу до циља. То је један екипа која је генерацијски слична, 94-95, случајности у врхунском спорту нема - рекао је Пешић на конференцији за новинаре.

Он каже да је ова екипа састављена од великог искуства али и младости.

- Поносан сам, доживљавам највећу срећу што сам радио са тим момцима зато што су они стварно направили један баланс између себе. Овдје се више не говори само о индивидуалности играча или таленту, који неспорно наша репрезентација има, него се ради о огромном менталном склопу, издржљивости, прије свега. Те три утакмице које смо ми одиграли у Паризу, мислим да то никада није било нити ће бити, јер је сам турнир био веома изазован, доста тежак. Изазован јер је то био најбољи олимпијски турнир у историји олимпијских турнира - изјавио је Пешић.

Кошаркаши Србије су освојили бронзану медаљу на ОИ у Паризу, пошто су јуче побиједили Њемачку резултатом 93:83.

Златну медаљу освојила је селекција САД, која је савладала Француску 98:87.

Тим Србије је на ОИ у Паризу освојио пет медаља.