latinica  ћирилица
11/08/2024 |  11:30 ⇒ 11:31 | Аутор: СРНА

"Камп за младе спортисте показује јединство српског народа"

Министар за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски присуствовала је данас испраћају младих спортиста из региона и дијаспоре, учесника кампа "Србија те зове 2024", истакавши да се и кроз овакве активности показује јединство српског народа, прије свега, дјеце и омладине.
Милица Ђурђевић Стаменковски са учесницима кампa (фото: TANJUG/LUKA NIKOLIĆ) -
Милица Ђурђевић Стаменковски са учесницима кампa (фото: TANJUG/LUKA NIKOLIĆ)

- Овакви кампови су прилика да покажемо да српски народ има талентовану дјечицу, не само у матици, већ широм региона, у српском расејању и дијаспори. На овакав начин се наша дјеца и омладина повезују, чувајући свој језик, културу и идентитет, развијајући своје таленте - рекла је Стаменковски.

Она је нагласила да држава Србија треба да буде гнијездо за све младе "орлове" који тек треба да полете и да им да подстрек да широко рашире своја крила.

- Србија је ваша отаџбина која брине, не само о дјеци која овдје живе, већ и о свој српској деци, ма где се она налазила", истакла је Стаменковски.

Она је поручила младим спортистима да су за време трајања кампа "Србија те зове 2024" били своји на своме, пожељевши да тако увијек буде.

Стаменковски је истакла да Министарство за бригу о породици и демографију подједнако посвећује пажњу свим породицама, од Суботице до Врања, од Лознице до Неготина, али и о породицама у којима се одгајају дјеца у Републици Српској и Црној Гори, широм европског континента и свијета гдје је српски народ, српска пјесма и свуда гдје се није заборавило на своју отаџбину Србију.

Испраћају дјеце из Републике Српске, Црне Горе и Сјеверне Македоније са спортског кампа је, осим министра за бригу о породицу и демографију, присуствовала министар привреде Адријана Месаровић.