latinica  ћирилица
11/08/2024 |  10:47 ⇒ 10:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Бразил: На мјесту пада авиона у држави Сао Паоло пронађена тијела свих погинулих

Власти у Бразилу потврдиле да су пронађена сва тијела погинулих у авионској несрећи у бразилској држави Сао Паоло и да је у току идентификација жртава страдалих у несрећи двомоторног авиона компаније Воепас који се срушио на подручју града Винхедо.
Пад авиона (Фото: EPA-EFE/ISAAC FONTANA/илустрација) -
Пад авиона (Фото: EPA-EFE/ISAAC FONTANA/илустрација)

Како преноси Би-Би-Си, број жртава је у суботу ревидиран на 62, јер је након првих саопштења потврђено да је на кобном лету био још један путник који није био евидентиран.

Снимци који круже друштвеним мрежама приказују авион који пада вертикално и у спирали се руши на стамбено подручје, без додатних жртава на мјесту пада.

Бразилски званичници су потврдили да је оштећена само једна кућа у локалном стамбеном комплексу.

Држава Сао Паоло је саопштила да ће тијела страдалих, 34 мушкарца и 28 жена, бити пребачена у полицијску мртвачницу у граду Сао Паоло, гдје ће бити идентификована и предата породицама, као и да су до сада идентификоване двије жртава, капетан и први официр.

Породице жртава ове авионске несреће окупиће се данас у мртвачници током рада форензичара и идентификације посмртних остатака погинулих.

Мртвачница у Сао Паолу је почела у петак увече да прима тијела настрадалих и затражила је од рођака жртава да донесу медицинске, рендгенске и стоматолошке извјештаје како би помогли у идентификацији тела, пренио је АП.

Ово је најсмртоноснија авионска несрећа на свијету од јануара 2023. године, када су 72 особе погинуле у паду авиона компаније Yети Аирлинес у Непалу који се срушио током слијетања.