latinica  ћирилица
10/08/2024 |  14:03 ⇒ 20:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Пешић: Играли смо као против Америке, Србија и Њемачка заслужиле финале

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је данас да су Њемачка и његови изабраници заслужили да играју финале Олимпијских игара.
Светислав Пешић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Светислав Пешић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

- Прије почетка Олимпијских игара, рекао сам да је ово један од најквалитетнијих турнира свих времена. Веома смо срећни што смо учествовали на овом турниру и срећан сам због побједе и бронзане медаље - рекао је Пешић на конференцији за медије.

Он је похвалио игру репрезентације, такође је истакао да су Србија и Њемачка заслужиле да играју финале Олимпијских игара.

- Од почетка до краја смо контролисали утакмицу, одиграли смо сјајно. Играли смо као против Америке. План је био да да зауставимо Дениса Шрудера и Франца Вагнера. Одрадили смо сјајно, било нам је важно да нам одбрана донесе самопоуздање. Одбрана је организација, напад је таленат. Одличан смо посао направили и сви знају да имамо доста талента у нападу и да то изгледа веома лако на крају, али није било лако. Њемачка је један од најбољих тимова икад. Мислим да обје екипе заслужују финале Олимпијских игара - изјавио је селектор Србије.

Пешић је поручио да је срећан због побједе, као и да репрезентација Србије има будућност.

- Много је важније да побиједите након пораза, јер тада су сви срећнији. Нисам размишљао о томе. Срећан сам, дио сам овог успјеха и ништа више, ништа мање. Тако се осјећам у овом моменту. Мислим да национални тим има будућност. А када је ријеч о мени, сада је вријеме за славље овог великог успјеха и освајање медаље на Олимпијским играма - истакао је селектор Србије.

Пешић је рекао да сада иде на одмор, још није познато да ли ће он остати на клупи репрезентације Србије, пошто му уговор важи до краја ОИ.

- Немам никакав план. Да будем искрен, први пут у свом животу не знам шта желим да радим идућих дана. Желим да будем са породицом, пријатељима, да славим и идем на одмор као и послије сваког турнира. Не знам, стварно не знам. Морамо размишљати шта смо урадили на овај начин и како ћемо унаприједити кошарку, није битно ко је селектор. Сад је важно само анализирати ове Олимпијске игре и да се спремимо за Лос Анђелес - додао је Пешић.

Он је затим причао о српској кошарци и њеним проблемима.

- Сви знају мене и ја сам увијек ту уколико сам им потребан. За било шта, ту сам. Србија мора знати да искористи овај успјех, иако немамо домаћу лигу, иако је кошарка јако важан спорт у нашој земљи - закључио је Пешић.

Србија је данас на ОИ освојила бронзану медаљу.