latinica  ћирилица
10/08/2024 |  09:29 ⇒ 09:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић са младим спортистима: Београд и Србија су ваша кућа (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас младе спортисте из Србије и још 20 земаља, учеснике кампа "Србија те зове 2024" и том приликом им је поручио да су Београд и Србија њихова кућа и да зна да ће они умом и срцем увијек бити уз Србију.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/ bs) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/ bs)

- Цијела манифестација 'Србија те зове' је једна дивна манифестација. И ове године имамо рекордан број дјеце и из рекордног броја земаља, из чак седамнаест различитих земаља нам дјеца долазе. Било је 320, данас је 303 овде и бескрајно сам поносан што могу овдје у Београду у Палати Србије да вас угостим - рекао је Вучић.

Како додаје, већ пет година овај камп окупља младе Србе из цијелог свијета и навео да га свака нова генерација испуњава новом радошћу и јачом вјером у будућност, лијепу будућност нашег народа.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Драго ми је да сте видјели до сада и Храм Светог Саве и променаду на Београду на води и вјерујем да ћете још више завољети Београд и ви који долазите из Америке, Канаде, Аустралије из готово свих европских земаља, од земаља Бенелукса, Њемачке, Француске, Италије до свих регионалних земаља. И ви дјецо који сте ту из наше земље са Косова и Метохије и они који су дошли из Републике Српске, много вам хвала што сте данас овдје - поручио је Вучић.

Дјеца су предсједнику уручила урамљену мапу свијета на којој су обиљежене земље из којих долазе, док су она од предсједника добила таблете.

Камп "Србија те зове" већ пет година окупља дјецу са Косова и Метохије, из региона и дијаспоре, и у њему поред спортских активности, имају прилику да науче српски језик, али и да се боље упознају са историјом и љепотама Београда.