latinica  ћирилица
10/08/2024 |  09:00 ⇒ 11:06 | Аутор: СРНА

Очекује се рекордан број ноћења туриста у Српској

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да очекује да ће ове године бити забиљежен највећи број ноћења туриста у историји Српске, те најавио да ће ресорно министарство интензивирати промоцију адреналинског туризма за наредну туристичку сезону.
Туризам - Фото: СРНА
ТуризамФото: СРНА

Шулић је рекао да је у Српској тренутно забиљежено 27.000 ноћења туриста више него у претходној години.

- Август и септембар су већ сада попуњени, а и октобар се попуњава. Желимо да сезона у Републици Српској траје свих 12 мјесеци - нагласио је Шулић.

Он је најавио да ће Министарство у року од 15 дана почети са завршним припрема промоције Републике Српске на сајмовима за сљедећу туристичку годину.

- Желимо да учествујемо и на сајмовима који су специјализовани за адреналински туризам, за активан одмор, јер то је једна од понуда Републике Српске. Покушаћемо купити све људе који раде ту врсту туризма, заједно са хотелијерима, да наступимо на специјализованим сајмовима у Белгији, Холандији и другим земљама, те да допремо до још већег броја туриста који су заљубљеници у адреналински туризам јер Српска заиста има шта да понуди у овој туристичкој области - истакао је Шулић за Срну.

Рекао је да до краја октобра очекује усвајање закона о боравишној такси.

- То ће бити завршетак циклуса доношења кључних реформских закона из области туризма који су имали за циљ усмјеравање понуде Републике Српске на највиши могући ниво и олакшавање рада наших туристичких радника - навео је Шулић.