latinica  ћирилица
10/08/2024 |  08:59 ⇒ 09:00 | Аутор: СРНА

Шпирић: Oпозиција алат за угрожавање институција Српске

Док глобали играчи воде активности за прерасподјелу моћи стављајући у први план државне и националне интерсе, дотле опозиција служи као алат за угрожавање институционалне стабилности Републике Српске, изјавио је за замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је нагласио да опозиција из Републике Српске јаше на крилима мржње и да је свака њихова активност заснована на лажима и инсинуацијама против предсједника Републике Српске Милорада Додика.

- Мржња према Додику је сав њихов програм и они су заслијепљени тиме у жељи да добију изборе без избора. Међутим, у опозицији заборављају да народ препознаје зле намјере и мржњу и да је тај народ најбољи чувар Републике Српске. Између стабилности Српске, чији су Додик и СНСД гарант већ 20 година, те лажи, мржње и подметања опозиције - народ је увијек бирао стабилност институција и Додика. Тако ће и бити и овај пут, у то не сумњам - истакао је Шпирић.

Он је додао да хистерија, коју посљедњих дана хорски производи опозиција у Српској, не представља ништа друго него борбу за лидерску позицију у својим раштрканим редовима.

- Видећи да немају подршку народа, ових дана хистеришу и жале се разним међународним адресама тражећи побједу без избора. Све то може се читати само као борба за лидерску позицију унутар њих самих и наставиће хистерију небирајући ријечи и лаж упућене Додику и институцијама - закључио је Шпирић.