latinica  ћирилица
09/08/2024 |  19:53 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Стевандић: Литијум постаје фактор дестабилизације и подјела у Србији

Литијум није еколошко, већ питање подјела и сукоба у Србији, истакао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Ненад Стевандић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

- Опозиција мисли да га може искористити као освету, за изгубљене изборе и утицај, а стране службе као тачку паљења за сукобе и нестабилност, чиме би се независна политика Србије морала мијењати у туђу корист - напомиње Стевандић.

Додаје да опчињеност предсједника Србије Александра Вучића, позицијом и развојем Србије покушавају да окрену против њега, оптужујући га да је стабилност и развој на штету здравља народа.

- И никад их се више из тајкунско-медијског, финансијског, страно-обавјештајног спектра, уз садејство домаћег, аутошовинистичког лобија није окупило и удружило против Србије и њеног предсједника. Успјели су да лансирају литијум као носач деструкције и раздора у Србији. Сад већ покушавају да га распале - додаје Стевандић.

Стевандић напомиње да, ко воли Србију, већ му је све јасно.

- Кад видим ко се све у "харангу" укључује и како их подржава Приштина, Загреб и Сарајево, те премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, разни "Штукани" и "Глухоњићи" све постаје кристално провидно. Ко воли Србију, све му је јасно. Србија није глупа и наивна - нагласио је Стевандић.