latinica  ћирилица
09/08/2024 |  19:41 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Додик: Подршка Вучићу и Влади Србије у реализацији стратешки важних пројеката

Као предсједник Републике Српске, али и као Србин, отац и дjед, желим да изразим снажну и непоколебљиву подршку предсједнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Србије у њиховим напорима да реализују стратешки важне пројекте у сарадњи с Европским партнерима, истакао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је рекао да ти пројекти нису само кључни за будућност Србије, већ су и симбол њеног потенцијала да постане незаобилазна европска сила, баш као што су то постале земље које су пронашле и експлоатисале нафту.

Он је навео да експлоатација рудних и минералних сировина уз поштовање највиших еколошких стандарда и уз подршку најмоћнијих економија Европе и свијета, као и конференција ЕУ и Србије на ту тему, јасно показују да Србија улази у лигу глобалних играча. Додао је да је то прилика да Србија заузме мјесто које јој припада у регионалном и глобалном контексту, захваљујући ресурсима које посједује.

- Нажалост, свједоци смо организованих протеста који се одржавају широм Србије, предвођених чудним скупом оних који би признали /самопроглашено/ Косово, као и оних који би без размишљања послали туђу дjецу у рат. Међу њима су и они који без гриже савјести прихватају наратив да смо ми Срби геноцидан народ, као и радикални националисти који би својом деструктивном политиком уништили Србију за само седам дана - истакао је Додик у објави на друштвеној мрежи Икс.

Он је рекао да "овај хетерогени микс има за циљ да Србију из стабилности и развоја гурне у период хаоса, политичких сукоба и слабих влада, све како би је присилили да одустане од величанствене борбе за Косово и Метохију и све Србе у региону".

- Запитајмо се зашто је баш медијско Сарајево предводник у нападима на Србију и подршци противницима њеног развоја? Одговор је једноставан - они боље од људи на улици знају колико експлоатација минерала снажи Србију. Љубоморни су на чињеницу да су Срби на земљи која те минерале има и стога кидишу и на земљу и на имовину Републике Српске - нагласио је Додик.

Додик је истакао да је Вучић јасно показао да неће поклекнути пред оваквим притисцима, већ да ће наставити да води Србију путем напретка и развоја.

- Његово обраћање јасно је ставило до знања да ће Србија храбро ићи напријед и да неће одустати од својих интереса на Косову и Метохији, као ни од снажења своје економије кроз експлоатацију литијума - навео је Додик.

Он је рекао да ће као предсједник Републике Српске увијек стајати уз Србију и предсједника Вучића, подржавајући их у напорима да осигурају будућност српског народа и просперитет цијелог региона.

- Позивам све грађане Србије да препознају манипулацију и удруже се у подршци стабилности и развоју, јер само тако можемо осигурати мир и сигурност за нашу дjецу и будуће генерације - истакао је Додик.