latinica  ћирилица
09/08/2024 |  18:10 ⇒ 18:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Пешић: Да залијечимо ране од утакмице против САД и да нађемо права рјешења

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић рекао је данас да екипа пред сутрашњи меч за бронзану медаљу против Њемачке мора да залијечи ране од утакмице против Сједињених Америчких Држава и да нађе права рјешења, како у нападу, тако и у одбрани.
Богдановић, Пешић и Милутинов (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ) -
Богдановић, Пешић и Милутинов (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

Говорећи о мечу који се игра у суботу ујутру од 11 часова Пешић се прво обратио ватерполистима, финалистима Олимпијских игара.

- Прије свега, желим да искористим прилику да честитам нашим ватерполистима, да их срдачно поздравим и да им пожелим све најбоље у финалу - рекао је Пешић.

Окренуо се Пешић затим предстојећем мечу, али прво кроз анализу пораза од САД.

- Што се нас тиче, прво морамо да залечимо ове ране од синоћње утакмице. Прије свега, физички да се вратимо у неко оптимално стање као пред утакмицу са Американцима, с обзиром на наше медицинске проблеме који нас прате ових посљедњих дана - додао је Пешић.

Не жели селектор да даје већи значај полуфиналу, искључово је окренут репризи финала са прошлогодишњег Свјетског првенства.

- Окренути смо скроз мечу за бронзу. Већ смо имали један састанак са играчима. Вечерас, пред спавање, још једна анализа и сутра рано устајање, јер играмо утакмицу у 11 сати. Знамо са ким играмо, веома их поштујемо, респектујемо. Изванредна екипа, тимски оријентисана кошарка, борбена. У исто вријеме, они су показали не само у овом новом турниру, већ и током посљедње двије, три године, да су се развили у изванредну екипу са изванредним појединцима - истакао је Пешић.

Свјестан је Пешић да "орлове" чека тежак посао против свјетских шампиона.

- На нама је да пронађемо права рјешења, како у нападу, тако и у одбрани. Није било пуно времена за било какве детаље, али ми их добро познајемо. И морамо да мислимо на наш план игре, и то је оно што мене лично и мој тренерски стаф највише окупира, да можемо да пронађемо праве одлуке и да помогнемо нашим играчима да сутра одиграју овакву утакмицу као што су до сад одиграли - закључио је Пешић.