latinica  ћирилица
09/08/2024 |  15:17 | Аутор: СРНА

Егић: Задовољавајуће стање у области борачко-инвалидске заштите

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић оцијенио је да је стање у области борачко-инвалидске заштите Српске задовољавајуће, те истакао да Влада и ресорно министарство улажу напоре да буду донесена одређена побољшања у овој области, која се прије свега односе на квалитет живота ратних војних инвалида.
Данијел Егић - Фото: РТРС
Данијел ЕгићФото: РТРС

- У прошлој години смо успјели да уштедама ресорног министарства и личним залагањем додијелимо 500.000 КМ неповратних новчаних средства за породице погинулих и ратне војне инвалиде од прве до четврте категорије - рекао је Егић у Лакташима, гдје је присуствовао обиљежавању славе Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Светог Пантелејмона и полагању вијенаца погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата код спомен-обиљежја у овом граду.

Егић је рекао да ће ресорно министарство са овим активностима наставити и ове године, истичући да ће Влада Републике Српске ускоро разматрати план утрошка средстава у износу од 500.000 КМ, а ова средства ће бити додијељена општинама у Републици Српској које су објавиле коначне листе корисника ових средстава.

Он је подсјетио да је ресорно министарство у прошлој години за 50 одсто повећало средства која се додјељују за најтеже ратне војне инвалиде који су везани за инвалидска колица.

- Свим својим активностима чинимо напоре да побољшамо стање у области борачко-инвалидске заштите Републике Српске. Имамо бањску рехабилитацију за ратне војне инвалиде, а начињен је велики помак при додијели ортопедских помагала што се сада исплаћује редовно - закључио је Егић.