latinica  ћирилица
09/08/2024 |  12:00 ⇒ 14:12 | Аутор: СРНА

Стевандић: Политичари попут Конаковића своју неспособност прикривају флоскулама о малигном руском утицају

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да политичари попут министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића своју неспособност константно прикривају флоскулкама о малигном руском утицају и српском сепаратизму.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Коментаришући Конаковићев захтјев за останак ОХР-а, Стевандић је нагласио да је тежња да се у БиХ настави протекторат међународне заједнице у ствари слика њихове неспособности.

Своју неспособност, како је рекао, правдају сталном србофобијом, русофобијом, изазивањем сукоба, а у животу ниједан потез нису успјели да направе без подршке или сагласности Срба.

- Не могу пријеподне са Србима договарати Савјет министара, а послијеподне Србе окривљивати за све. Не могу руски гас користити да се спаси Сарајево од смрзавања и зиме, а онда причати о малигном руском утицају - навео је Стевандић за Срну.

Бошњачки политичари од Србије, како је рекао, не могу очекивати да им помогне са храном, вакцинама, обраћати јој се кад је "густо", а онда против Србије говорити све најгоре, подржавати /премијера самопроглашеног Косова Аљбина/ Куртија и водити антисрпску политику.

Та дволичност, сматра он, неће донијети ништа БиХ, ни њима лично, јер они је користе само да би сачували своје позиције и сакрили своју неспособност.

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић упутио је писмо чланицама ПИК-а, званичницима САД и ЕУ у којем тражи задржавање ОХР-а, наводећи да би у супротном БиХ била "нефункционална земља" изложена наводном малигном руском утицају.

Он сматра да би "минорне политичке снаге могле злоупотријебити систем и зауставити све процесе, укључујући и оне које се тичу потребних реформи ЕУ".