latinica  ћирилица
09/08/2024 |  11:41 | Аутор: СРНА

Кфор: Нисмо учествовали у техничком прегледу моста на Ибру

Мисија Кфора негирала је учешће у техничком прегледу моста на Ибру у Косовској Митровици у координацији са приштинским министарством за инфраструктуру.
Косовска Митровица (Фото:  TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs) -
Косовска Митровица (Фото: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs)

Реагујући на изјаву приштинског министра Хисена Дурмишија да је Кфор био укључен у тестирања на мосту, из Кфора су поручили да ни на који начин нису били ангажовани у тим активностима.

- Наша изјава од 6. августа била је јасна. Команданта Кфора, генерал-мајора Озкана Улуташа, директор косовске полиције обавестио је тог дана о првој инспекцији неколико сати пре него што је она почела - наводи се у саопштењу Кфора, које је пренио Тањуг.

Из Кфора истичу да је њихов став јасан, транспарентан и досљедан и да све одлуке у вези са отварањем главног моста преко Ибра морају да се донесу у оквиру дијалога Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ.

Они тврде да су стално присустни на мосту и да њихови припадници редовно патролирају у околним подручјима како би обезбиједили стабилност и безбједност свих локалних заједница.

- Нећемо оклијевати да се позабавимо било којим развојем ситуације који може утицати на безбједносно окружење и регионалну стабилност, уз пуно поштовање нашег мандата, заснованог на Резолуцији 1244 СБ УН - поручили су из Кфора.