latinica  ћирилица
09/08/2024 |  11:10 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Конаковић примјер званичника који тражи задржавање колонијалног статуса за своју земљу, а не већи степен самосталности

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић јединствен примјер једног званичника у свијету који тражи задржавање колонијалног статуса за сопствену земљу, а не већи степен самосталности и суверености.
Жељка Цвијановић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Жељка ЦвијановићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

На питање Срне да прокоментарише Конаковићево писмо упућено чланицама Савјета за спровођење мира, званичницима САД, ЕУ, као и земља чланица Уније са захтјевом да задрже ОХР у БиХ, јер, како он сматра, "БиХ без ОХР-а постаће нефункционална земља изложена малигном руском утицају", Цвијановић је рекла да је, иначе, све што је у писму навео лаж и да не постоји дословно нити једна истинита реченица.

- Од излизаног трабуњања о малигном руском утицају, до Конаковићевог европејства - све је фејк - оцијенила је Цвијановић.

Она је нагласила да, по ко зна који пут, Конаковић приватизује заједничке институције и покушава да лични поданички апел представи као званични став БиХ.

- Што се мене тиче, Конаковић у своје име може тражити и да се БиХ припоји Марсу, али у име БиХ не може радити ништа без сагласности свих њених народа - истакла је Цвијановић

Што се тиче дијела његовог писма у којем говори о "минорним политичким снагама, Цвијановић је истакла да не зна на које "минорне политичке снаге" Конаковић мисли, али зна да је у власти на заједничком нивоу његова међу најминорнијим.