latinica  ћирилица
09/08/2024 |  09:27 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

Тужилац ће испитати осумњичене за напад на Новитовића

Осумњичени за напад на вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Дрина" из Сребренице Милана Новитовића су, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима, предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци и данас ће бити испитани код поступајућег тужиоца о околностима почињених кривичних дјела, речено Срни у Окружном јавном тужилаштву.
Окружно јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштвоФото: РТРС

Из Тужилаштва су прецизирали да је ријеч о три кривична дјела, и то насилничко понашање, угрожавање сигурности и оштећење и одузимање туђе ствари.

Два лица из Градишке и лице из Бијељине ухапшена су јуче у Градишци јер се доводе у везу са нападом на Новитовића.

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић изјавио је раније Срни да су извршиоци напада ухапшени у року од шест часова, да су били употријебљени сви капацитети Полицијске управе Градишка, те похвалио брз и ефикасан одговор припадника ове управе, крим-службе и јединице Жандармерије Министарства унутрашњих послова Српске.

Срна незванично сазнаје да су мотиви напада нерашчишћени имовински односи и дуговања.

Из градишке Полицијске управе раније је саопштено да су у сриједу, 7. августа, на излазу са ауто-пута Градишка-Бањалука у мјесту Берек непозната лица пресрела путничко моторно возило којим је управљао мушкарац са иницијалима М.Н. и оштетила возило.