latinica  ћирилица
09/08/2024 |  09:24 ⇒ 10:23 | Аутор: РТС

Стив Кер: Србија одиграла савршено, једна од најтежих и најбољих утакмица у мом животу

Амерички селектор Стив Кер рекао је послије побједе САД над Србијом у полуфиналу ОИ да му је то једна од најбољих утакмица у животу.
Стив Кер (Фото: EPA/YOAN VALAT) -
Стив Кер (Фото: EPA/YOAN VALAT)

- Ово је била једна од најбољих утакмица у мом животу, а знао сам да ће ово бити најтежи меч на цијелом турниру. Рекао сам то мојим помоћницима - сумирао је утиске Кер.

Тренер Голден Стејт вориорса и америчке репрезентације сматра да је Србија јако добро вођен тим.

- Србија је тако добар тим, а притом никада није лако да било коју екипу добијете три пута заредом у кратком року. Ми смо овакву Србију добили два пута и без неизвјесности, мрзио сам то. Знао сам да ће сада бити тешко - нагласио је Кер.

"Одиграли су савршено, сјајни су, класа..."

Амерички селектор је у првој анализи закључио да су изабраници Светислава Пешића одиграли савршену утакмицу, те да су се дешавале ствари које, како каже, није очекивао.

- Убацили су толико тешких шутева. Алекса Аврамовић је погодио четири тројке у првом полувремену, то не очекујеш. Али, то су Олимпијске игре, тренутак, били су бриљантни, испоручили важне ствари под притиском. Сјајан тим, класа... Играју тврдо, тако заједнички - није крио одушевљење Кер.

Амерички стручњак је истакао да га је утакмица са Србијом учинила истинским скромним.

- Почаствован сам што сам био дио ове утакмице. Срећан сам што смо побиједили. Видио сам неке српске играче како плачу послије утакмице и некако сам се осјетио ужасно, јер су урадили све. Играли су дивну кошарку - рекао је Кер.

Селектор САД је навео како је и цијелу утакмицу, али и уочи меча, стрепио од Николе Јокића и осталих, како је истакао, добро вођених играча.

- Српски тим увијек зна како се играју елиминационе утакмице. Тврди су, паметни. Овај тим им није најбољи у шутерском смислу, ако их поредимо са неким ранијим селекцијама. Али, тројке су им биле неопходне и дали су их. Погодили су скоро сваки важан шут - закључио је амерички селектор.