latinica  ћирилица
08/08/2024 |  08:41 ⇒ 09:03 | Аутор: РТРС

Савјет министара без кворумa за одлучивање о смјени Зорана Галића

Савјет министара на ванредној телефонској сједници није имало кворум за рад и одлучивање о захтјеву за разрјешење замјеника директора Агенције за истраге и заштиту Зорана Галића на лични захтјев, саопштено је из Савјета министара.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Подсјетимо, Галић је био мета полицијске акције "Кингс" у којој је требало да буде ухапшен јер је осумњичен за примање дара и других облика користи и злоупотребу положаја или овлаштења док је био директор Граничне полиције БиХ.

Суд БиХ запримио је јуче захтјев Тужилаштва БиХ за расписивање потјернице за осумњиченим Галићем.

Припадници СИПА су 9. јула лишили слободе помоћника командира Јединице Граничне полиције Требиње, Миловић Благоје, држављанин БиХ и Хрватске и Баго Ивицу, због организованог криминала, недопуштеног промета акцизних производа, злоупотребе положаја или овлаштења и других кривичних дјела.

Како је наведено из Тужилаштва БиХ, Зоран Галић није нађен у мјесту становања јер му је неидентификована особа дојавила да би могао бити ухапшен.

Осумњичени Галић је, након добијених информација, 8. јула, у поподневним сатима илегално прешао границу БиХ и побјегао у Хрватску, гдје се и сада налази.

Према доступним информацијама, он је на боловању и налази се на лијечењу у Хрватској, о чему је говорио његов адвокат.