latinica  ћирилица
07/08/2024 |  16:51 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

Двадесетједногодишњи пацијент хеликоптером пребачен из Подгорице у Београд

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари Универзитетског-клиничког центра Републике Српске успјешно су извели ваздушни медицински транспорт двадесетједногодишњег пацијента из Подгорице у Београд саопштено је Срни и појашњено да је ријеч о осигуранику Фонда здравства Српске, те наглашено да је ово 44. овакав транспорт од почетка године.
Хеликоптерски сервис Републике Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис Републике СрпскеФото: РТРС

Овим су потврдили своју кључну улогу у хитним интервенцијама и показали своју посвећеност и стручност када је ријеч о спасавању живота.

- Пацијент, чији су иницијали Д.Б. претрпио је тешку повреду лијеве ноге, те је након оперативног лијечења у Клиничком центру Црне Горе транспортован у Клинику за ортопедију и трауматологију Војно-медицинске академије. Транспорт је изведен под строгим надзором медицинског особља, које је пацијенту пружило непрекидну подршку и мониторинг током цијелог лета - појаснили су из Хеликоптерског сервиса.

Захваљујући координисаном раду и врхунској опремљености, пацијент је сигурно стигао у специјализовану установу, гдје ће му бити пружена потребна специјалистичка њега.

- Ово је већ 44. успјешно реализован ваздушни медицински транспорт у овој години, што говори о високом нивоу ефикасности Хеликоптерског сервиса Републике Српске. Овај сервис је постао незамјењив у пружању хитне медицинске помоћи, посебно у ситуацијама када је вријеме кључни фактор за спашавање живота - истиче се у саопштењу.

Такође, кажу да је сваки успјешан транспорт резултат заједничког рада и преданости да би се пружила најбоља могућа њега пацијентима.

- Поносни смо на наш тим и њихову посвећеност. Љекари Универзитетског-клиничког центра Републике Српске такође су изразили задовољство успјешном сарадњом и истакли важност оваквих интервенција у побољшању здравствене заштите у региону - наводи се у саопштењу.

У саопштењу је закључено да Хеликоптерски сервис и даље остаје на располагању за све хитне медицинске потребе, настављајући да пружа брзу и ефикасну помоћ онима којима је најпотребнија.