latinica  ћирилица
07/08/2024 |  16:26 ⇒ 16:27 | Аутор: СРНА

Мојсиловић: Кфор дужан да заштити српско становништво и насљеђе

Војска Србије, у складу са Војно-техничким споразумом, Кфор види као јединог легитимног безбједносног актера на Косову и Метохији који је дужан да поступа професионално и непристрасно, те да заштити српско становништво и насљеђе на Косову и Метохији, изјавио је начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић након састанка у Београду са командантом Кфора Озканом Улуташом.
Милан Мојсиловић и Озкан Улуташ - Фото: СРНА
Милан Мојсиловић и Озкан УлуташФото: СРНА

Имајући у виду да је безбједносна ситуација на Косову и Метохији нестабилна и осјетљива саговорници су се сагласили да је неопходно наставити досадашњу добру сарадњу и непосредну комуникацију на свим нивоима, саопштено је из Министарства одбране Србије.

На редовном састанку на високом нивоу разматрани су безбједносна ситуација на Косову и Метохији и сарадња Војске Србије и Кфора на заједничком задатку стварања безбједног окружења у Покрајини.

Било је ријечи и о активностима које Војска Србије и међународне снаге у Покрајини предузимају ради праћења ситуације на терену, спречавања настанка криза и ефикасног одговора у случају нарушавања безбједности.