latinica  ћирилица
07/08/2024 |  14:25 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

Љевнаић: У петак отварање ски-центра "Игришта"

Ски-центар "Игришта" код Власенице, у чију изградњу је уложено 36.000.000 КМ, биће отворен у петак, 9. августа, најавио је директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.
Игришта - Фото: РТРС
ИгриштаФото: РТРС

Он је новинарима на Јахорини рекао да ће отворити ски-центар након скоро четири године напорног рада, а радиће и током љетне сезоне сваког викенда.

- Пуно је изграђено у том ски-центру. Уложено је 36.000.000 КМ. Изграђена је шестосједна жичара, управна зграда, један бар на полазу жичаре, продајна мјеста, "скај дајв", као и систем осњежавања. Један од најзначајнијих пројеката је водоснабијавање од ријеке Јадар, чија траса је седам километара дугачка, а урађено је и језеро од 30.000 метара кубних које смо почели да пунимо - навео је Љевнаић.

Он је додао да ће језеро и систем осњежавања бити гаранција да ће на "Игриштима" увијек бити скијања.

Љевнаић је истакао да је намјера да се и на "Игриштима" развије љетни туризам, као што је то започето на Јахорини прије шест година.

Према Љевнаићевим ријечима, на дан отварања на овом ски-центру ће за посјетиоце бити бесплатни сви садржаји.

- Ски-центар "Игришта" је веома значајан за развој тог дијела Републике Српске. Велика предност је и ауто-пут Београд-Шабац, који ће бити настављен скоро до Зворника. То ће захваљујући инвестицији Владе Србије бити најближи ски-центар Београду, удаљен свега два сата, што је огромна предност. Зато планирамо да кренемо једну велику промотивну кампањом у том граду - нагласио је Љевнаић.

Говорећи о љетној сезони на Јахорини, Љевнаић је рекао да је до данас, 47. дана сезоне, која ће према показатељима бити најуспјешнија, ову планину посјетило 60.000 туриста, те остварено више од 100.000 вожњи на љетним атракцијама.

- Показали смо да љетна сезона итекако може бити посјећена, да је љето велики потнецијал на планини и да ћемо тек развијати љетни туризам на Јахорини - поручио је Љевнаић.

Директор Олимпијског центра је подсјетио да ће предстојећег викенда, 10. и 11. августа, за грађане Источног Сарајева бити бесплатне све љетне атракције на Јахорини, а све држављане БиХ активан је попуст од 50 одсто.