latinica  ћирилица
07/08/2024 |  11:24 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

У Палама обиљежено 26 година од убиства Срђана Кнежевића

У Палама је обиљежено 26 година од свирепог и још неразјашњеног убиства легендарног команданта елитне јединице Војске Републике Српске "Бели вукови" Срђана Кнежевића.
Убиство Срђана Кнежевића, годишњица - Фото: РТРС
Убиство Срђана Кнежевића, годишњицаФото: РТРС

На споменик Срђану Кнежевићу положени су вијенци.

Предсједник Удружења бораца "Бели вукови" Јанко Шешлија изјавио једа сваке године апелују надлежене, првенствено Тужилаштво БиХ, да тај свирепи злочин расвијетле и истакао да је срамота што то за пуних 26 година није учињено.

Шешлија је напоменуо да су након убиства Министарство унутрашњих послова Републике Српске и Тужилаштво БиХ предузели мјере, да се водила истрага и био формиран предмет, али да, нажалост, на крају није било епилога.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је Кнежевић као легендарни командант највише задужио Пале и да је добрим дијелом заслужан за одбрану Републике Српске заједно са својом јединицом која је била синоним за слободу.

- Полагањем цвијећа и вијенаца сјећамо се Срђана и свега онога што је урадио. Пуних 26 година је прошло од убиства и кажем да смо као друштво неуспјешни када и даље немамо откривене налогодавце и извршиоце његовог убиства. Породица је огорчена на систем који у континуитету толике године није успио да ово ријеши - истакао је Ћосић.

Срђан Кнежевић мучки је убијен 7. августа 1998. године на паркингу испред зграде у центру Пала у којој је становао са супругом и два сина.