latinica  ћирилица
07/08/2024 |  09:18 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

Почела сарадња Србије и Српске у области безбједности дјеце на интернету

складу са Декларацијом Свесрпског сабора о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, Национални контакт центар Министарства информисања и телекомуникација Србије за безбједност дјеце на интернету проширио је активности и на територији Републике Српске.
Почела сарадња Србије и Српске у области безбједности дјеце на интернету - Фото: Уступљена фотографија
Почела сарадња Србије и Српске у области безбједности дјеце на интернетуФото: Уступљена фотографија

- Обуком коју су стручњаци Контакт центра одржали државним службеницима Републике Српске у Бањалуци почело је и спровођење сарадње Србије и Републике Српске и у области безбједности деце на интернету - саопштило је Министарство информисања и телекомуникација Србије.

Тим Контакт центра колегама је представио низ активности које Центар реализује путем образовних програма и информисања дјеце, родитеља и наставника о предностима, ризицима и начинима безбједног коришћења интернета, као и путем јединственог мјеста за пружање савјета и пријема пријава у вези са безбједношћу дјеце на интернету.

- На обукама су подељена досадашња радна искуства и изазови, као и садржај образовних програма који за циљ имају стицање знања и вјештина код полазника у вези са ризицима, превентивним дјеловањем и реакцијама у случају угрожавања безбједности дјеце на интернету - додаје се у саопштењу.

У наредном периоду, како се наводи, планиране су нове активности, као и даље интензивирање сарадње Србије и Републике Српске у области безбједности дјеце на интернету.