latinica  ћирилица
06/08/2024 |  17:08 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Због увођења реда у мјерење гледаности, Милица Ристовић Крстић мјесецима мета напада бошњачких сарадника и медија (ВИДЕО)

Апсолутно је нетачно да су подзаконски акти донесени незаконито, рекла је за РТРС Милица Ристовић Крстић директорка Института за метрологију БиХ и демантовала све наводе њеног замјеника Хариса Мемића које је он написао и упутио министрима у Савјету министара.
Милица Ристовић Крстић - Фото: РТРС
Милица Ристовић КрстићФото: РТРС

- Он се ту позива на фамозне консултације са Савјетом, да није дошло до њих и да сам самостално донијела одлуке. Међутим, Савјет је био у прилици да добије све те акте, они су били упућени предсједницима Савјета на разматрање, међутим до сједнице Савјета никад није дошло - истакла је Ристовић Крстић.

Наводи да је врло необично и занимљиво то што се сада фокусира на рад Савјета и консултације са Савјетом.

- Необично је, имајући у виду да практично ниједан подзаконски акт Института за метрологију никада није донесен уз консултације са Савјетом, јер практично Савјет један дуги низ година, тачније осам, у мандату претходног директора није постојао уопште. Тако да су више мање сви подзаконски акти донесени без Савјета јер Савјета тада није ни било - додаје она.

Поручује да је апсолутно нетачна тврдња Мемића и да је то врло лако доказиво.

- Поједини медији су дигли огромну панику око усвајања Правилника, гдје говоре да ће сада неке политичке опције да управљају мјерењем телевизијске гледаности. То је апсолутно нетачно зато што ови нови уређаји који су прописани су имуни на било какав утицај онога ко мјери на резултате гледаности - истакла је она.