latinica  ћирилица
06/08/2024 |  15:46 | Аутор: РТРС

Сутра пуштање у рад система хлађења централног медицинског блока УКЦ Српске

Уградња система за расхлађивање с циљем обезбјеђивања хлађења Централног медицинског блока Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци је завршена и тиме је ријешен проблем високе температуре унутар зграде објекта, саопштено је данас из ове здравствене установе.
УКЦ Српске - Фото: РТРС
УКЦ СрпскеФото: РТРС

У холу Централног медицинског блока сутра у 12.00 часова предвиђене су изјаве за новинаре поводом пуштања у рад расхладног система, којем ће присуствовати и регионални директор компаније "Вамед" из Беча Мартин Тремл.

До краја године настављају се радови на новој котловници чиме ће трајно бити ријешено питање и гријања и хлађења зграде.

- У оквиру овог пројекта биће санирана и кухиња, те УКЦ Републике Српске овом санацијом добија савремени таблет систем за дистрибуцију хране - истиче се у саопштењу.

Мјесто радова раније је посјетио генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић са представницима Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и регионалним директором компаније "Вамед" Мартином Тремлом.

Ђајић је тада рекао да је циљ, осим добрих операционих сала и лијечења, обезбиједити пацијентима и смјештај и удобност, те захвалио ресорном министарству што се укључило и надзире послове.