latinica  ћирилица
06/08/2024 |  14:52 ⇒ 16:07 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Поступак дипломатије БиХ према Вулину непримјерен и срамотан

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је Срни да је поступак дипломатије БиХ, односно ресорног министарства према потпредсједнику Владе Србије Александру Вулину којем забрањено да долети у БиХ, непримјерен и незабиљежен случај у дипломатским односима, што говори ко представља БиХ, на ком нивоу и шта им је интерес.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је оцијенио да су коментари министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића у најмању руку срамота за све оне који се баве одговорним пословима у БиХ.

- Поготово имати таквог представника испред БиХ на нивоу министра иностраних послова је заиста понижавајуће за све нас. Такав однос је незабиљежен и надам се да се више никада неће поновити - поручио је Чубриловић.

Он сматра да је добро то што је Вулин ипак успио да дође у Пребиловце, на обиљежавање једног важног догађаја за српски народ.

- То што се десило у Пребиловцима, је исто тако ријеткост и не желимо никоме да се понови тако нешто - закључио је Чубриловић.

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин спријечен је јуче да присуствује обиљежавању 83 године од злочина над Србима у Пребиловцима, јер власти на нивоу БиХ нису одобриле да долети у БиХ.

Министарство спољних послова Србије упутило је ноту Министарству иностраних послова у Савјету министара, изражавајући незадовољство због спречавања Вулина да посјети Пребиловце. У протестној ноти је наглашено да та одлука несумњиво представља кршење добросусједске дипломатске праксе.