latinica  ћирилица
06/08/2024 |  14:35 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Мали Дино хоће да буде већи Изетбеговић од Бакира

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да "мали Дино хоће да буде већи Изетбеговић од Бакира".
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- А представљао се као човјек дијалога и будућности - објавио је Ковачевић на Иксу, реагујући на изјаву министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића да кад год потпредсједнику Владе Србије и сенатору Републике Српске Александру Вулину буде требао његов потпис за улазак у БиХ, неће га добити.

Ковачевић је нагласио да онај који хоће, умјесто у складу са Уставом, да одлуке доноси сам, на крају ће сам платити и цех.

- Само полако - поручио је Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а.

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин спријечен је јуче да присуствује обиљежавању 83 године од злочина над Србима у Пребиловцима, јер власти на нивоу БиХ нису одобриле прелет авиона преко БиХ.

Министарство спољних послова Србије упутило је ноту Министарству иностраних послова у Савјету министара, изражавајући незадовољство због спречавања Вулина да посјети Пребиловце. У протестној ноти је наглашено да та одлука несумњиво представља кршење добросусједске дипломатске праксе.

Међутим, Вулин је јутрос, ипак, стигао у Пребиловце и присуствовао обиљежавању овог злочина над српским народом.