latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:35 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Шкипина: Вулин ће долазити у Српску, позивам га да буде кум крсне славе града на Палама

Упућујем чврсту подршку потпредсједнику Владе Србије Александру Вулину, сматрајући га истинским патриотом који брани интересе Србије, Републике Српске и српског народа у цијелини - рекао је посланик СНСД Дамјан Шкипина о покушају саботаже доласка потпредсједника Владе Србије у Пребиловце.
Шкипина и Вулин - Фото: Уступљена фотографија
Шкипина и ВулинФото: Уступљена фотографија

Шкипина је навео да без обзира на покушаје опструкције које долазе из Сарајева, Вулин ће увијек бити добродошао на Палама и Источном Сарајеву, и нико га неће и не може спријечити да долази у Републику Српску.

- Ово је и његова земља! Због тога, као народни посланик кога су у Скупштину Републике Српске изабрали грађани Пала, а у договору са руководством Општине Пале, позивам господина Вулина да буде кум крсне славе Општине Пале и да га свечано дочекамо на Празник Успења Пресвете Богородице - Велику Госпојину 28. августа у нашем граду. Ово је дан да покажемо слогу и снагу Републике Српске - изјавио је Шкипина.

Догађај у Пребиловцима, којем је Вулин присуствовао, представља важан тренутак за обиљежавање сјећања на страдање српског народа током Другог свјетског рата.

- Међутим, Вулинов долазак су покушсли саботирсти министри Тројке, укључујући министра спољних послова Конаковића, који нису одобрили захтјев за прелет државног авиона Србије. Овакав срамотан чин који не само да игнорише важност историјског сјећања, већ и опструира комуникацију и сарадњу између два народа, не смије више да се понови. Ко забрањује одласке у Пребиловце, тај жели да се истина о страдању заборави - упозорава Шкипина.

Чин покушаја спречавања Вулиновог доласка у Пребиловце није само политикантство појединаца, већ и дубоко неприхватљива порука за мир.

- Упозоравам да такве одлуке могу довести до даљег погоршавања односа између српског и бошњачког народа. Бошњачки политичари би требало да размисли о посљедицама свог дјеловања и о томе какве поруке шаљу о будућности. Сваки њихов овакав потез, додатно нас уједињује у идејама о самосталности. Изражавам увјерење да ће српски народ, уз подршку предсједника Србије Александра Вучића и предсједника Републике Српске Милорада Додика, наставити да обиљежава важне историјске датуме и да ће истина о страдању српског народа остати видљива, без обзира на све опструкције и изазове - поручио је Шкипина.