latinica  ћирилица
04/08/2024 |  10:06 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Оперативна акција "Нишан 2": Три особе ухапшене због дроге (ФОТО)

Три особе су ухапшене у оквиру оперативне акције "Нишан 2", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.
Одузета дрога - Фото: Уступљена фотографија
Одузета дрогаФото: Уступљена фотографија

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука 03. августа 2024. године реализовали су оперативну акцију кодног назива "Нишан 2", која је усмјерена на спречавање и откривање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога у оквиру које су лишили слободе лица Х.Х. и Ж.Г., оба из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, те лице Б.Ј. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и спречавање службеног лица у вршењу службене радње, наводи се у саопштењу

На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршен је претрес на три локације.

Одузета дрога (Фото: Уступљена фотографија)

Том приликом је пронађено и одузето укупно око 1,5 килограма зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, више дигиталних вага за прецизно мјерење, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

Приликом лишења слободе, лице Б.Ј. је пружало активан отпор полицијским службеницима, те је покушавало спријечити полицијске службенике у обављању службене радње.

У току је криминалистичка обрада наведених лица, а све мјере и радње предузимају се под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Након комплетирања и документовања предмета, лице Б.Ј. је 03. августа 2024. године, предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука, док ће против лица Х.Х. и Ж.Г. бити достављен извјештај о кривичним дјелима у редовној процедури.