latinica  ћирилица
04/08/2024 |  09:26 ⇒ 09:35 | Аутор: РТРС

Нешић: Нећемо дозволити да наша историја буде избрисана или искривљена

Акција "Олуја" је био злочин без казне, етничко чишћење које је свијет занемарио, и то не смијемо никада заборавити - поручио је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Данас обиљежавамо један од најтрагичнијих датума у историји српског народа - 29. годишњицу "Олује". Овај дан остаје као вјечна рана на тијелу српског народа и подсјетник на неправду која нам је нанесена. У операцији "Олуја" 1995. године, више од 250.000 Срба брутално је протјерано са својих вјековних огњишта у Републици Српској Крајини, а хиљаде су изгубиле своје животе. То је био злочин без казне, етничко чишћење које је свијет занемарио, и то не смијемо никада заборавити - изјавио је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Он додаје да се данас сјећањем сваки Србин обавезује да ће наставити да тражи правду за наше прогнанике и да никада неће дозволити да жртве ове трагедије буду заборављене. Наша обавеза је да се боримо за права нашег народа, да се боримо против заборава и да осигурамо да свијет чује истину о страдању крајишких Срба.

- Овај дан треба да нас подсјети да морамо бити јединствени и одлучни у очувању нашег националног идентитета и права. Превише дуго смо били жртве лажних обећања и политичких игара које су увијек ишле на нашу штету. Вријеме је да кажемо "доста је" и да се ујединимо у борби за наше интересе, за нашу будућност и будућност наше дјеце - каже Нешић.

Нешић је позвао све Србе, гдје год се налазили, да се уједине и да покажу свијету да српски народ није подијељен, да је снажан и да ће се борити за правду и истину.

- Нећемо допустити да наша историја буде избрисана или искривљена. Ово је вријеме за национално буђење и заједничку акцију. Нека овај дан буде опомена и подстицај да никада не заборавимо наше жртве и да наставимо да градимо снажну и поносну српску заједницу, увијек спремну да брани своје интересе и своје достојанство - закључио је Нешић.