latinica  ћирилица
03/08/2024 |  19:03 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Додик: Срби кроз историју памте колоне и страдања; Не смијемо да изгубимо сјећања (ФОТО/ВИДЕО)

Срби кроз историју памте колоне, памте страдања. Пражњење Хрватске било је планско, то је био геноцид у континуитету, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, током обиљежавања Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у акцији "Олуја".
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Окупљамо се овдје да обиљежимо погром нашег народа. Прије 10 година договорили смо се да обиљежавамо заједно важне датуме из наше прошлости - рекао је Додик.

Истакао је да морамо ићи даље, али не смијемо да изгубимо сјећања.

- Она не смију блиједити. Када нас јако нападају, Србе, Србију, Републику Српску, онда сам сигуран да нам иде боље. Увијек може боље, и кад нам скупа и појединачно буде добро, онда ће и држава нам бити јака и успјешна - јасан је Додик.

Поручио је да се требамо окупити око идеје државе Србије и државе Републике Српске.

- Ако будемо подијељени, мали, онда ћемо бити поново лак плијен и поново ћемо у колоне. У име тога подржимо јединство, то је једино што нам је преостало - навео је Додик.

Истакао је да смо јединствен простор.

- Нас интересује искључио јака и моћна Србија, јер без такве Србије ни ми у Српској немамо чему да се надамо.  Морамо се борити за наше боље сутра. Хвала свима који вјеурују у Србију и Републику Српску. Нећемо да се јадамо, знамо како је, и из тог ината идемо јако у нове побједе - навео је Додик.